Hallókészülék stílusok

Már nem csak nagy méretben és bézs színben kell gondolkozni

Hat féle hallókészüléket gyártunk. Ismerje meg őket, hogy eldönthesse melyik típusú a legmegfelelőbb Ön számára.

Minden igényt kielégítő stílus

Bonyolultnak tűnhet kiválasztani a legjobban Önhöz illőt a hat elérhető típus közült. Ebben is segít Önnek audiológusa.

A legmegfelelőbb készüléket fogja ajánlani Önnek, figyelemmel a hallásvesztés mértékére, esztétikai preferenciáira, életvitelére és a készülék költségre vonatkozóan.

Lentebb részletes tájékoztatót talál az egyes hallókészülékekről. Azonban feltétlen forduljon hallásszakértőhöz, aki az Ön hallását és igényeit figyelembe véve személyreszabott ellátást biztosít Önnek.


Fül mögött (BTE)

A BTE hallókészülék a fül mögött helyezkedik el. A felerősített hangot egy átlátszó vékony csövön keresztül juttatja a fülbe. A vékony csövecske végén egy gumiharang biztosítja az illeszkedést és a megfelelő akusztika biztosítását. A BTE a leggyakrabban választott hallókészülék stílus. Jellemzően a méretük kicsit nagyobb. A készülékbe épített erősítés mértékének függvényében kategória besorolás szerint alkalmas kis-közepes, nagyfokú súlyos és maradvány hallás ellátására is.

Tudjon meg többet

Hangszóró a hallójáratban (RIC)

A RIC típusú hallókészülékeknél a hangszóró a hallójáratba kerül, amely egy vékony vezetéken keresztül csatlakozik a hallókészülékhez. Emiatt a RIC készülékek mérete kisebb, mint a BTE mérete. Ez a típusú hallókészülék karcsú, elegáns és ugyan úgy számos funkcióval rendelkezik. A csatlakoztatott hangszóró erősítésének függvényében kiváló megoldást nyújthat a kis- közepes és nagyfokú súlyos hallásvesztés ellátására.

Tudjon meg többet

Fülbehelyezhető (ITE)

A fülbehelyezhető hallókészülékek típusai között az ITE a legnagyobb méretű. Minden ITE készülék a fül egyéni lenyomata alapján készül és kényelmesen helyezkedik el a fül külső részében. Egyike a két fülbehelyezhető típusnak, amelyek megfelelő méretűek ahhoz, hogy a felületén lévő szabályozók ujjbeggyel is kezelhetők legyenek. A beépített erősítés mértékének függvényében kis- közepes, vagy nagyfokú súlyos hallásvesztés ellátására javasoljuk.

Tudjon meg többet

Hallójárati (ITC/CC)

ITC hallókészülékek is rendelésre készült alapján a penész a fülét. Ezek kisebbek, mint az ITEs, csak egy kis része a hallókészülék héj mutatja a külső fül. ItC-k jönnek a különböző előlap burkolatok, tartalmazhat kézi vezérlés a hangerő és a memória, és egy jó egyéni választás enyhe vagy enyhén súlyos halláskárosodás.

Tudjon meg többet

Teljesen a csatornában (CIC)

CIC hallókészülékek rendelésre készült, hogy illeszkedjen teljesen a hallójáratban. Csak a hegye egy kis műanyag "fogantyú" mutatja kívül a csatorna, amelyet használnak, hogy helyezze be és távolítsa el a műszert. Kis méretük kézügyességi kihívásokat jelenthet. CIC hallókészülékek használják, hogy segítsen az enyhe vagy közepesen súlyos halláskárosodás.

Tudjon meg többet

Láthatatlan (IIC)

IIC hallókészülékek a legkisebb, legdiszkrétebb hallókészülékek készült. Ez az egyedi szabású stílus a hallójárat második kanyarjában van behelyezve, így viseléskor teljesen láthatatlan* lesz. Egy kis műanyag "fogantyú" lehetővé teszi, hogy távolítsa el őket naponta, hogy támogassák a jó fül egészségét. A mély fül elhelyezése azt jelenti, hogy a SIC-ket nem viselheti mindenki, és csak enyhe vagy közepesen súlyos halláskárosodásra használják.

Tudjon meg többet

*Az egyéni eredmények eltérőek lehetnek. A láthatatlanság a fül edékétől függően változhat.