Halláskárosodás tünetei

A halláskárosodás jelei nyilvánvalóbbak, mint gondolnád.

Minden hatodik felnőtt 18 éves és idősebb halláskárosodást szenvedett. Itt van módszer -hoz mond ha Ön vagy valaki ön szerelem erő volna halláskárosodás.

A halláskárosodás gyakori jelei

Gyakran kér szoktál meg másokat, hogy ismételjék meg magukat

Ha azon kapod magad, mondván, hogy "mi?" egész idő alatt, vagy meg kell nézni valakit, hogy hallja, amit mondanak (is olvasó ajkak), a hallás lehet fakulásnak.

A TV-t olyan hangerőre fordítja, amelyet mások hangosan

Ha nem tud szokványozni, mert a TV túl hangos, itt az ideje, hogy egy hallásteszt.

A zajos helyeken nehezen értheti meg a beszélgetéseket

Ez az egyik első kihívás az emberek halláskárosodás találkozás: nyomon követése, amit valaki más mond egy zajtöltött helyen, mint egy étteremben.

Nehezen hallod a nőket és a gyerekek hangját.

A nagyfrekvenciás halláskárosodás nagyon gyakori – ezért várható, hogy a nők és a gyermekek hangját nehéz lenne hallani.

Úgy érzed, mintha mások motyognának.

A klasszikus panasz az emberek, akik halláskárosodás, hogy mások nem beszélnek világosan. Ha azon kapod magad, gondolkodás az emberek motyogott, és nehéz megérteni, hogy lehet tünete a halláskárosodás.

Nem hallasz a telefonban.

Ha néha bajban van, az rendben van. Ha folyamatosan úgy érzi, hogy nem hallja a telefont, akár vezetékes vagy mobiltelefont használ, ez a halláskárosodás tünete lehet.

Elkerülöd azokat a társadalmi helyzeteket, amelyek egykor élvezetesek voltak.

Azok az emberek, akik nem tudnak könnyen részt venni, úgy érzik, kimaradtak a beszélgetésekből, vagy akiknek rossz tapasztalataik vannak a nyilvános helyeken való meghallatni, gyakran úgy döntenek, hogy könnyebb elutasítani a meghívókat és otthon maradni. Nem kell így lennie.

Cseng a füled.

A fülcsengésgyakran úgy gondolják, hogy a halláskárosodás vagy a halláskárosodás tünete - és a halláskárosodás és a fülzúgás nagyon gyakran kéz a kézben jár.

Mások azt mondják Önnek, hogy halláskárosodása van

Ha egynél több barát vagy családtag kérdőjelezi meg a hallásélességet – komolysággal vagy tréfával – mit? Lehet, hogy van valami.

Következő: Megelőzés

Miért hagyják figyelmen kívül az emberek a halláskárosodást

A halláskárosodást kezelő emberek gyakran mondják: "Miért vártam ilyen sokáig?" Íme négy gyakori ok:

Nem ismerik fel

"Nincs halláskárosodásom", azt mondják, "csak motyogsz és túl halkan beszélsz."

Könnyű kompenzálni

"Csak feltekerem a hangerőt, megkérem másokat, hogy ismételjék meg magukat, vagy kerüljék azokat a helyeket, ahol a hallás problémát jelent."

Nem nagy ügynek tartják

Sokan nem ismerik a halláskárosodást az eséshez, a depresszióhoz, a társadalmi elszigeteltséghez és a demenciához kapcsolódó kutatásokat.

Azt hiszik, a hallókészülékek fájnak

Talán egyszer régen, de a mai hallókészülékek okos, kifinomult és célja, hogy set-and-forget.

Gyakori kérdések

Az idő nagy részében a hallási problémák fokozatosan kezdődnek kényelmetlenség vagy fájdalom nélkül. Mi több, a családtagok gyakran megtanulják, hogy alkalmazkodjanak valaki halláskárosodását anélkül, hogy észrevennénk, hogy csinálja. Íme néhány kérdés, hogy kérdezd meg magadtól, hogy van-e halláskárosodás.

Tovább olvassa

Háromféle halláskárosodás, beleértve: sensorineural halláskárosodás, vezetőképes halláskárosodás és vegyes halláskárosodás. A legtöbb ember elveszíti legalább bizonyos fokú a hallás, ahogy öregszenek, és mire elérik 65 éves és idősebb, minden harmadik ember valamilyen halláskárosodás.

Tovább olvassa

Halláskárosodás bármikor, bármely életkorban előfordulhat. Tény, hogy a legtöbb ember a halláskárosodás (65 százalék) fiatalabb, mint 65 éves korig!

Csak 13 százaléka az orvosok rutinszerűen képernyő halláskárosodás. Mivel a legtöbb ember halláskárosodás hallani csak finom csendes környezetben (mint az orvos irodája), akkor nagyon nehéz az orvos, hogy ismerje el ezt a problémát. Csak egy képzett hallásszakértő tudja meghatározni a hallási probléma súlyosságát, függetlenül attól, hogy részesülhet-e hallókészülékben, és melyik típus lenne a legjobb az ön számára.

Ez a kérdések listája segíthet abban, hogy megkapja a szükséges válaszokat egy hallásspecialistától.

Meg kell, hogy egy találkozót a tárgyaláson szakember, mint egy audiológus, hallókészülék szakember vagy ENT egy értékelési, konzultációs és hallásvizsgálat. Sok hallásgondozó szakember ingyenesen kínálja ezt az értékelést.

Tovább olvassa

Ami még érdekelheti Önt:

better-hearing-guide
50 tény a jobb hallásról

A hallásvesztés kezelésének megszámlálhatatlan pozitív hatása van. Ingyenes útmutatónkban összegyűjtöttünk 50 fontosnak ítélt jellemzőt.

Töltse le
signs-of-hearing-loss
A halláskárosodás jelei

A halláskárosodás korai figyelmeztető jelei gyakran hiányoznak. További információ arról, hogy mit keress.

Nézze meg a videót

hearing-loss-simulator
Mit tapasztal a szeretted?

A halláskárosodás szimulátor segít megérteni, hogy mi a szeretett egy lehet megy keresztül.

Találd ki