A Starkeyról

Hiszünk abban, hogy a jobb hallás jobb életminőséget eredményez.  Ezért dolgozunk nap mint nap.

 • William F. Austin Bill Austin

  Tulajdonos és vezérigazgató

  William F. Austin – azaz ismertebb nevén Bill Austin – a Starkey Hearing Technologies tulajdonosa és vezérigazgatója.

  Bill Austin 1970-ben vásárolta meg a Starkey Labs vállalatot 13 000 dollárért (amely a mai árfolyamok szerint nagyjából 83 000 dollárnak felel meg). Bill az évek során felvirágoztatta az ipari minőségű hallásvédőkre szakosodott kis fülilleszték-vállalatot, amelyet napjainkban Starkey Hearing Technologies néven ismer a világ.

  Mr. Austin megragadta a lehetőséget, hogy valami olyat tegyen, amire korábban sosem volt példa az iparágban: létrehozott egy mindenféle márka számára nyitott javítóműhelyt, amely valamennyi gyártó hallókészülékének javítását vállalta. Mr. Austin az optimális kényelem és ellátás érdekében – a hallókészülék-iparágban úttörő módon – 90 napos próbaidőszak mellett tette le a voksát, amelynek lejárta után a vásárlók elégedetlenség esetén visszaszolgáltathatják az adott terméket. Ez a javítóműhely a mai napig működik és a segítségével a már megszűnt modellek is megjavíthatók.

  Azóta majd’ 50 év telt el, a Starkey pedig Mr. Austin üzleti érzékének köszönhetően a személyre szabott hallókészülékek legnagyobb nemzeti gyártójává lépett elő. A Starkey Hearing Technologies ma is egyedülálló szerepet tölt be az iparágban, ugyanis az illesztéket az emberek fülének egyedi formája alapján készítik el, így szabványformák helyett személyre szabott hallókészülékkel látják el vásárlóikat.

  Bár Mr. Austin több mint öt évtizedet tudhat maga mögött a szakmában, továbbra is akkor a legboldogabb, ha személyesen segédkezhet az embereknek a tökéletes hallókészülék megtalálásában. Ebbéli törekvése egy minnesotai hajléktalan hallókészülékének kialakításával indult, ám mára világszerte több mint 2 millió ember köszönheti az ő elhivatottságának a hallókészülékét. Bill Austint arra sarkallta nagylelkűsége és rendületlen hite abban, hogy a hallás ajándékával megváltoztatható a világ, hogy megalapítsa a Starkey Hallás Alapítványt. Utóbbi az Egyesült Államok Törvénykönyve által az 501(c)3 típusba sorolt nonprofit szervezet, amely ingyenes hallókészülékeket szolgáltat a rászorulóknak. Mr. Austin és felesége, Tani Austin több tucat, a hallás javításáért folytatott küldetésen vesz részt minden évben az Alapítvány révén. Más hallásszakértőkkel közös küldetéseik keretében Mr. Austin több mint 100 országot látogatott meg, és az Antarktisz kivételével minden kontinensen megvetette már a lábát.

  Az Austin házaspár azzal a vezérelvvel hozta létre a Starkey Hallás Alapítványt, hogy „A világ jobban halljon.” Bill Austin hisz abban, hogy az emberek egyenlőek, ennélfogva mindenki számára ugyanolyan hozzáférést kell biztosítani a hallókészülékekhez, pénzügyi és gazdasági hátterétől függetlenül. Mr. Austin a nyitott ajtók politikáját követi: ha valakinek nincs pénze hallókészülékre, a Starkey Hallás Alapítvány szolgáltat számára egy készüléket. Szükség esetén éjjel-nappal dolgozik a hét minden napján, hogy mindenki részesülhessen az ahhoz szükséges ellátásban és kezelésben, mely segítségével hozzájuthat egyedi igényeire szabott hallókészülékéhez.

  Bill Austin csak az Egyesült Államokban több tízezer embernek – gyermekeknek és időseknek egyaránt – készített személyre szabott hallókészülékeket. Nemzeti és nemzetközi szinten is több embert látott el hallókészülékekkel, mint bárki más a hallókészülék-ipar történetében. Vendégkörében öt elnök, két pápa, különböző hírességek, illetve a Kongresszus számtalan tagja is megfordult. Mr. Austint azonban nem befolyásolja az adott személy hírneve vagy pénzügyi háttere: mindenkivel ugyanolyan tiszteletteljes és kedves. Úgy véli, hogy a hallás ajándéka jóval túlmutat a saját személyén, és egész életére elkötelezte magát a világ megváltoztatása mellett.

  Bill Austint számos díjjal tüntették ki jótékonysági munkájáért. Ezek közé tartozik a Horatio Alger-díj, a mexikói Aztec Eagle-díj, a Jefferson-díj, az Albert Schweitzer Leadership Díj, a National Caring Díj, valamint a Variety International Humanitárius Díja.

  Életrajz megtekintése
 • Tani Austin Tani Austin

  Filantrópiai igazgató

  Tani Austin a Starkey Hearing Technologies filantrópiai igazgatója.

  Tani Austin szenvedélyesen hisz a rászorulók megsegítésében, amely az ő esetében a halláshoz való általános hozzáférés biztosítását jelenti. Mrs. Austin hajtja végre a Starkey filantróp törekvéseit. E szerepben a hallásegészség világszintű javítása és egyéb fontos humanitárius ügyek mellett száll síkra.

  Tani Austint 2015-ben az ENSZ Közgyűlése a világ vezető női személyiségei számára szervezett First Ladies csúcstalálkozón Az Év Női Filantrópusa Díjjal tüntette ki. Mrs. Austin segédkezett egy globális program kialakításában, amely a hallásegészség előmozdítását szolgálja. Az Egyesült Államok Törvénykönyve által az 501(c)3 típusba sorolt nonprofit szervezetük – a Starkey Hallás Alapítvány – segítségével emellett világszerte megajándékozta a rászorulókat a hallás képességével. A világon több mint 360 millió ember, köztük 32 millió gyermek életét nehezíti meg a hallás képességének elvesztése, ám sokuk nem fér hozzá azokhoz a hallássegítő eszközökhöz, amelyek javíthatnának életminőségükön és segítenék számukra a kölcsönös megértést.

  Tani Austin évente több tucat küldetésen vesz részt férjével, a Starkey Hearing Technologies alapítójával és vezérigazgatójával, Bill Austinnal annak érdekében, hogy javíthassanak az emberek hallásán. Ezek keretében az Antarktisz kivételével minden kontinensen megfordult már, és majd’ 1,9 millió hallókészüléket biztosított több mint 1,1 millió páciens számára. A Starkey Hallás Alapítvány Tani Austin rendületlen erőfeszítései révén mára a szakma globális vezetőjévé nőtte ki magát, és felvértezi a helyi közösségeket az ahhoz szükséges eszközökkel, hogy fenntartható, közösségközpontú rendszereket fejlesszenek ki a hallással kapcsolatos egészségügyi ellátás terén.

  Tani Austin-nak több mint 30 év tapasztalata van a hallásgondozásban. 10 éven át vezetett saját audiológiai praxist, ám dolgozott a hallókészülék-ellátók engedélyezését végző Állami Egészségügyi Hivatal illinois-i részlegénél, valamint az Illinois-i Hallás Társaság Titkárságán és a Hallástudományok Engedélyezésének Nemzeti Tanácsánál is.

  Tani Austint 2016-ban felkérték, hogy legyen a Delta Zeta Sorority Convention nevű nőegyesület tagja. A nemzeti nőegyesület a Listen Carefully kampányon keresztül támogatja a Starkey Hallás Alapítvány abbéli törekvését, hogy felhívja a figyelmet a hallásgondozás fontosságára és az azzal kapcsolatos oktatásra, továbbá azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a következő öt év során 5 millió dollárt gyűjtsön össze az ügy érdekében.

  Mrs.Austin azonban nemcsak a hallás területén végez karitatív munkát. Rengeteg helyi és globális jótékonysági ügyet támogat, így inspiráló álma és önzetlen elhivatottsága segítségével számtalan ember életét változtatta már meg.

  Életrajz megtekintése
 • Brandon Sawalich Brandon Sawalich

  Elnök

  Brandon Sawalich a Starkey Hearing Technologies elnöke. Brandon Sawalich 2017-ben kapta meg elnöki kinevezését, amely méltó elismerése volt az iránti szenvedélyes elkötelezettségének, hogy a világ jobban halljon. Mr. Sawlich csapatába több mint 5000 munkavállaló tartozik, akik 23-nál is több ország leányvállalatainál dolgoznak. Ő felel a Starkey Hearing Technologies stratégiai irányításáért, és szorosan együttműködik a vezetőségi csoporttal és a szervezet további vezetőivel annak érdekében, hogy előmozdítsák a vállalat értékeit és célkitűzéseit.

  Brandon Sawalich elnöki beosztásában az előrelátás politikáját gyakorolja, és rendületlenül arra törekszik, hogy folyamatosan fejlesszék a hallókészülék-technológia tudományos, tervezési és előállítási komponenseit. Emellett szüntelenül azon fáradoznak, hogy minél jobb minőségű termékeket bocsássanak a vásárlók rendelkezésére a lehető legjutányosabb áron.

  A Starkey Hearing Technologies Mr. Sawlich vezetése alatt beépítette a nanotechnológiát és a 3D nyomtatást a repertoárjába, és az elnök továbbra is megragad minden lehetőséget, hogy csúcstechnológiás termékeket és megoldásokat dobjon piacra.

  Brandon Sawalich pályafutása 1994-ben indult a Starkey All Make Repair and Earmold Lab nevű javítóműhelyében. Mr.Sawlich két évtized alatt küzdötte fel magát a ranglétrán, és szorgalmasan magába szívott minden tudást, miközben az értékesítési részleg gyarapításában, alakításában és irányításában segédkezett. Tapasztaltságának köszönhetően átfogó rálátással rendelkezik a vállalat termékeire és a vásárlók igényeire. Ez a tudás hihetetlenül nagy hasznára vált, miközben egyre feljebb emelkedett a vállalati hierarchiában.

  Brandon Sawalich elnöki kinevezését megelőzően 2005 és 2017 között a Starkey Hearing Technologies rangidős alelnöke volt.

  Hosszú pályafutása alatt arra jutott, hogy a személyre szabott kiszolgálásnak és illesztékgyártásnak, a szakmai értékelésnek, valamint a tudomány élvonalába tartozó technológiának mind egységes frontot kell alkotnia, hogy megfelelően kiszolgálhassák minden egyes vásárló egyedi igényeit.

  Mr. Sawlich úgy gondolja, hogy a hallás elvesztése égető orvosi probléma, és fáradhatatlanul dolgozik azért, hogy a hallás ajándékával jobbá tegye az emberek életét. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a világ népességének legalább öt százaléka szenved hallásveszteségtől, amely kezelés hiányában társadalmi elszigeteltséghez, depresszióhoz és demenciához vezethet. Brandon az Egyesült Államok Törvénykönyve által az 501(c)3 típusba sorolt nonprofit szervezet, a Starkey Hallás Alapítvány keretében biztosít ingyenes hallókészülékeket a rászorulók számára. Mr. Sawlich évente több mint 150 000 hallókészülék adományozásában vett részt több mint 100 ország páciensei részére.

  Brandon Sawalich ezenkívül együttműködik az International Hearing Foundationnel, hogy a tengerentúlra is eljuttassa az emberek számára a hallás ajándékát. Tavaly márciusban őt választották a Hearing Industry Association, egy 18 tagból álló iparági szervezet vezetőjévé, amely a világ kormányfőivel folytat konzultációt a hallókészülék-ágazat gyártói, beszállítói és forgalmazói érdekeinek előmozdításáért.

  Mr. Sawlich-nek különféle jótékonysági és közösségközpontú törekvések is az érdeklődési körébe tartoznak. Szeretné mind nemzeti, mind nemzetközi szinten öregbíteni Minnesota és a Minneapolis–Saint Paul térség üzleti hírnevét, különösen az orvosi és technológiai szektorok vonatkozásában. Emellett hosszú ideje támogatja a Minnesotai paralimpiai játékokat, 2014 óta pedig a szervezet igazgatótanácsának tagja.

  Brandon Stacy Sawalich büszke férje, akivel két közös gyermeke van. Amikor épp nem az emberek életminőségén igyekszik javítani a hallókészülékek segítségével, ifjúsági baseball csapatokat edz, a baseball családjába tartozó wiffle ballt játszik, segíti gyermekei kibontakozását különféle hobbijaikban, a tóparton pihen a családjával vagy a Chicago Cubs nevű csapat meccsein szurkol.

  Életrajz megtekintése
 • Achin Bhowmik Achin Bhowmik, Ph.D.

  Technológiai igazgató és fejlesztési alelnök

  Mint a Starkey Hearing Technologies technológiai igazgatója és fejlesztési alelnöke Dr. Achin Bhowmik vezeti a cég kutatási és termékfejlesztési területét. Korábban Dr. Bhowmik az Intel Corporation-nél dolgozott mint  a Perceptual Computing Group vezérigazgatója és alelnöke, ahol az ő felelősségi körébe tartozott a kutatás-fejlesztés, tervezés, operáció és üzletmenet a 3D érzékelés és interaktív számítások, a számítógépes vízió, a mesterséges intelligencia, az autonóm robotok és drónok, valamint az immersive virtuális és összeolvadt realitás eszközök területén.

  Dr. Bhowmik adjunktus és vendégprofesszor, valamint előadásokat tart a emberi és számítógépes technológia valamint az érzékelési számítástechnika témájában a következő intézetekben és egyetemeken: Liquid Crystal Institute of Kent State University; Kyung Hee University, Szöul; Indian Institute of Technology, Gandhinagar; Stanford University; University of California, Berkeley. Utóbbi helyen tanácsadó feladatot is betölt Fung Intézet mérnöki vezetőségében. Dr. Bhowmik több mint 200 publikációt írt, köztük 2 könyvet és 34 kiadott szabadalmat.

  Életrajz megtekintése
 • Sara Burdak Sara Burdak, Au.D.

  Oktatási és audiológiai alelnök

  Dr. Sara Burdak a kutatási és technológiai csapat audiológusaként csatlakozott a Starkey-hoz 1999-ben. Az elmúlt 16 év során Sara azon dolgozott, hogy hatékony programokat fejlesszen ki a Starkey globális vásárlói hálózatának. 2009-től ő vezeti a tréning csoportot, így már számos termékbevezetésben vett részt.  Lelkesedésével, a vásárlói szokások ismeretével és terméktudásával valódi értéket jelent a cég számára. A jövőben Sara felelősségi körébe fog tartozni a Starkey globális képzési és tréning stratégiája és ennek támogatása. Sara audiológiai és beszédtudományi végzettséget szerzett a Michigan-i Állami Egyetem főiskolai karán, majd audiológiából diplomázott a Wayne-i Állami Egyetemen. 2006-ban audiológiából doktori végzettséget szerzett az Arizonai Hallástudományok Iskolájában.

  Életrajz megtekintése
 • Bill Courtney Bill Courtney

  Chief Financial Officer

  Bill Courtney holds over 30 years of experience in retail strategy, global financial infrastructure and medical device leadership. His extensive finance experience spans across manufacturing, operations, IT, supply chain, and other functions throughout a variety of industries and companies, such as Hertz, Best Buy, Barclays Global Technology and Operations, and most recently, Medtronic.

  During his time as Vice President and Chief Financial Officer for Global Operations & Business Services at Medtronic, Bill Courtney was responsible for financial and strategic support to teams throughout the world.

  He obtained his bachelor’s degree in accounting from Elon University (Elon, North Carolina), and his MBA in finance from the University of Pittsburgh – Joseph M. Katz Graduate School of Business in Pittsburgh. Bill Courtney’s experience, knowledge and attitude is vital in bringing us to a new level of efficiency, transformation and excellence in hearing healthcare.

  Életrajz megtekintése
 • Dave Fabry Dave Fabry, Ph.D.

  Chief Innovation Officer

  As Chief Innovation Officer, Dave Fabry, Ph.D., leads end-to-end innovations within our clinical audiology department. His collaboration with our engineering and marketing teams allows Starkey Hearing Technologies to continue to design and provide superior products.

  
Dave Fabry received his Ph.D. in hearing science from the University of Minnesota. Subsequently, he divided his career between academic/clinical roles at the Mayo Clinic, Walter Reed Army Medical Center, the University of Miami Medical Center, and several industry positions. He served as President and Board Member of the American Academy of Audiology and was recently elected to the Board of Directors of the American Auditory Society.

  Additionally, Dave Fabry has served as Editor-in-Chief of Audiology Today since 2008 and is a past Editor of the American Journal of Audiology and Section Editor of Ear and Hearing. He is licensed as an Audiologist in Minnesota, Florida, and Rwanda.

  His 30+ years of industry experience and proven ability to implement forward-thinking concepts is instrumental in shaping the future innovations at Starkey Hearing Technologies.

  Életrajz megtekintése
 • bio_chris_hillman Chris Hillman

  Operatív alelnök

  Chris Hillman több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik az operatív munka, a gyártás, a stratégiai tervezés és a nagyformátumú transzformálás területén, most pedig az ő felelősségi körébe tartozik a Starkey Hearing Technologies operatív hatékonyságának felügyelete és elemzése. Korábban GE Healthcare-nél dolgozott mint a globális beszerzési hálózat alelnöke és vezérigazgatója, ahol nagy sikereket ért el az utópiaci eszközök kereskedelmi működésének, beszerzési láncolatának és operatív stratégiájának területén.

  A GE előtt Mr.Hillman számos vezetői pozíciót töltött be a Scientific Games-nél és Motorola Networks-nél. BA diplomáját a DePaul Egyetemen szerezte.

  Életrajz megtekintése
 • Mary Jeffries Mary Jeffries

  Stratégiai igazgató

  Mint stratégiai igazgató, Mary Jeffries felelősségi körébe tartozik a Starkey Hearing Technologies stratégia meghatározása és megtervezése, valamint a fontosabb vállalati irányok meghatározása.

  Több mint 30 év tapasztalattal rendelkezik olyan milliárd dolláros konglomerátumok, start-upok, magánvállalatok és részvénytársaságok átszervezésében, mint a Polaroid Corporation, a Weber Shandwick, a St. Paul Venture Capital és a ZINK Imaging. Korábban a Starkey Hearing Technologies-nál ideiglenes technológiai igazgatói pozíciót töltött be.

  BA képesítését kereskedelem és számvitel területén szerezte az Észak-Iowai Egyetemen.

  Életrajz megtekintése
 • Jeffrey Krautkramer Jeffrey Krautkramer

  Chief Human Resources Officer

  Jeffrey Krautkramer holds more than 20 years of experience in human resource leadership, spanning across the industries of manufacturing, financial services, healthcare and consumer food and beverage. As Chief Human Resources Officer, he is responsible for developing and executing strategies to support Starkey Hearing Technologies’ success in the areas of talent management, training and development, and organizational performance.

  Prior to joining Starkey Hearing Technologies, Jeffrey Krautkramer served as Vice President of Human Resources at IDEX Corporation (Illinois), where he built and implemented a global human resource strategy focused on company growth and employee development. Additional leadership roles in human resources include service at Dunkin’ Brands, Bank of America and General Electric.

  Jeffrey Krautkramer is actively involved in the human resources community through service on the alumni board of directors for Michigan State University’s School of Human Resources and Labor Relations, and as a member of the Human Resources Management Association of Chicago (HRMAC). He obtained his bachelor’s degree from the University of Minnesota and his master’s degree in human resources and labor relations from Michigan State University.

  View Bio
 • Chris McCormick Chris McCormick

  Marketing alelnök

  Chris McCormick 15 évvel ezelőtt csatlakozott a Starkey csapatához, azóta pedig számos pozícióban bizonyította képességeit kereskedelmi és vevőszolgálati területeken, ideértve az üzletkötői, a Midwest regionális kereskedelmi igazgatói, a kereskedelmi és vevőszolgálati vezető igazgatói és a marketing és kommunikációs igazgatói pozíciókat.

  Ma Mr. McCormick számos belső és külső marketing és kommunikációs tevékenységért felel a Starkey Hearing Technologies-nál, ideértve a nagykereskedelmi kapcsolatokat, a kiskereskedelmi marketing tevékenységeket, a PR-t, a közösségi médiát és a weboldal-fejlesztéseket. BA végzettséggel rendelkezik marketing területen, amelyet a Herberger College of Business -en szerzett a St. Cloud State Egyetemen, St. Cloud városban, Minnesota államban.

  Életrajz megtekintése
 • Paul Phillips Paul Phillips

  Nemzetközi értékesítési alelnök

  Nemzetközi értékesítési alelnöki pozíciójában Paul Phillips felelősségi körébe tartoznak a különböző piacok a világ számos pontján. Az elmúlt 24 évben Mr. Phillips idejét és energiáját nem kímélve számos területen bizonyította tudását az USA-ban, Európában és Új-Zélandon. Mind értékesítési, mind marketing és kiskereskedelmi területen is dolgozott, így jelentős tapasztalatra tett szert azon a téren is, hogy hogyan és miért tudjuk a jobb hallás ajándékát terjeszteni a világban. 

  BA végzettségét nemzetközi üzletmenet és közgazdasági területen szerezte a Temple University-n.

  Életrajz megtekintése
 • Doug Reynolds Doug Reynolds

  Informatikai igazgató

  Több mint 25 éves, IT területen szerzett felsővezetői tapasztalatával Doug Reynolds felelősségi körébe tartoznak a Starkey Hearing Technologies számítógépes rendszerei és IT területe Az ő elhivatottsága a stratégia, a végrehajtás, az eredmények és a mérhetőség mellett nagyban hozzájárul a cég sikeréhez ebben a gyorsan változó iparágban.

  Korábbi tapasztalatait olyan cégek vezetői pozícióiban szerezte mint a Prudential Insurance, a Delta Dental, a Best Buy, az Allianz, a Regis Corporation és a Digineer. BA végzettségét a Metropolitan Állami Egyetemen (Minnesota), MBA  képesítését pedig a St. Thomas Egyetemen (Minnesota) szerezte.

  Életrajz megtekintése
 • Lisa Richards Lisa Richards

  Kereskedelmi és vevőkapcsolati alelnök

  Lisa Richards már több mint 20 éve a hallásra specializálódott egészségügy bajnoka, jelenleg a kereskedelmi és vevőkapcsolati alelnöki pozíciót tölti be a Starkey Hearing Technologies-nál. Ő felelős a kereskedelmi és vevőszolgálatok stratégiai irányításáért. Kivételes vezetői képességekről tett tanúbizonyságot az egyes részlegek egymás közti folyamatainak javításában, a csapat mentorálásában és fejlesztésében, és annak elérésében, hogy vevőinknek bármely más cégnél jobb kiszolgálást tudjunk biztosítani.

  Életrajz megtekintése
 • Steve Richards Steve Richards

  Hálózatfejlesztési alelnök

  Steve Richards felelősségi körébe tartozik az ügyfél-hálózat vezetése és fejlesztése. Több mint 25 éves iparági tapasztalatával Mr. Richards már bizonyította kereskedelmi és vezetői képességeit. Karrierje kezdetén még hallókészülékeket épített egy kis családi hallókészülék-gyártó cégnél, majd 1992-ben csatlakozott a Starkey-hoz mint az Omni Hearing Systems üzletkötője. Azóta már számos vezetői pozíciót töltött be a cégnél, ideértve a Starkey Texas ügyvezetői pozícióját, az Audibel ügyvezetői pozícióját és az Exkluzív vevők hálózatának ügyvezetői pozícióját.

  Életrajz megtekintése
 • Tom Ting Thomas Ting

  Jogtanácsos

  Tom Ting 14 év alatt kiterjedt jogi és üzleti tapasztalatokat szerzett több cégnél is. Sun Country Airlines jogtanácsosaként jogi és üzleti tanácsadást nyújtott a vezetőségnek.

  A Sun Country előtt Mr.Ting vezető tanácsadói feladatokat látott el a Moneygram International, a Polaroid Corporation és a Petters Group Worldwide nevű cégeknél. Jogból doktorált az Észak-Karolinai Jogi Egyetemen, és orvosi etikából diplomát szerzett a Davidson Főiskolán.

  Életrajz megtekintése