Hallókészülékek

Két hallókészülék jobb egynél?

Szükségem lesz hallókészülékre mindkét fülhez?

Az emberi hallás két fülre van tervezve. A technikai kifejezés binaurális hallgatás, és a hallási rendszer vezetékes számára, hogy a lehető legjobb hallás és megértés.

Ha egy hallásszakértő által végzett értékelés azt jelzi, hogy mindkét fülében halláskárosodás van, két hallókészülék ajánlható. Bár lehet, hogy csábító, hogy megpróbálja korlátozni a költségeket megvásárlásával egyetlen hallókészülék, az igazság az, hogy egy hallókészülék egyszerűen nem tudja ezt a munkát a two.

Két hallókészülék:

Teljes körű hallgatási élménybiztosítása
Mint tudjuk, a zenehallgatás, hallás "sztereó" helyett "mono" javítja a hang minőséget. A sztereó természetesebb és különállóbb, teltebb és gazdagabb hangzással. Az agy természetesen képes hallani a hangot ily módon, de szüksége van a bemenet mindkét füle erre. Egy hallókészülék használata, ha kettőre van szükség, nem biztosítja az agy által igényelt teljes bevitelt.


Adja meg az agyának a szükséges információkat
Ahogy két füled van, az agyadnak is két fele van, és mindketten együtt dolgoznak, hogy létrehozzák az úgynevezett hallási intelligenciát. Minden fül más jelet küld az agyadnak, és a jelek bonyolult idegpályával járnak. Egyes jelek marad ugyanazon az oldalon az agy; mások átmennek a másik oldalra, ahol eltérő enmennek, és különböző hatással vannak az észlelésre és a megértésre. Ez az összetett rendszer — érintő mindkét füle és mindkét oldalán az agy — segít növelni a hallási intelligencia és ad egy jobb megértése mindent, amit hallani.


Segítséga hangirány érzékeléséhez
Hangjelek mindkét füla, hogy az agyad a képességét, hogy keresse meg, ahol a hangok jönnek. Ez társadalmilag fontos lehet, mert lehetővé teszi, hogy gyorsan azonosítsa, hogy egy csoport melyik tagja beszél, így felhívja rájuk a figyelmét. Az is fontos, a személyes biztonság érdekében; például a binaurális hallás segít azonosítani azt az irányt, ahonnan a forgalom közeledik.


Jobb hallgatáshoz
A beszélgetésben való teljes részvételhez elengedhetetlen, hogy a csoportkörnyezetben mindkét oldaladon hallja a beszédeket. Ha csak hallókészüléket visel az egyik fülében, nem hallja a másik oldalon lévő személyt. Akár üzleti, akár közösségi környezetben van, két hallókészülékkel növeli a megértést.


Hangerő-szükséglet csökkentése
Ha két hallókészülék et visel, tartsa őket kisebb hangerőn, és továbbra is megfelelően hallgasson. Egyetlen hallókészülékkel gyakran fel kell tekernie a hangerőt kényelmetlenül magas szintre, hogy kompenzálja. Ez okozhatja a hallókészülék-viselők egyik leggyakoribb panaszát – hogy minden túl hangosan hangzik. A hangerő csökkentése segít megvédeni a hallását a további károktól.


A hangok elválasztása a zajtól
Két, irányított mikrofonnal ellátott hallókészülék lehetővé teszi, hogy a háttérzajt kioltsa egy környezetben, és a beszélő személyre összpontosítson. Csak egy hallókészülék, zajok keverék együtt, és nehéz különbséget tenni a kívánt hangokat hallani, és azokat, nem.


Segítség a tinnitus
Ha tinnitusban szenved (fülcsengés), két hallókészülék használata segíthet. Hallókészülékek gyakran ajánlott tinnitus megkönnyebbülés — de egyetlen hallókészülék önmagában nem maszk a csengő hang a segítség nélküli ear.


Nagyobb elégedettség biztosítása a hallókészülékekkel
Tanulmányok azt mutatják, hogy az emberek, akik viselnek két hallókészülék, ha szükséges, jobban elégedettek a hallókészülék, mint azok, akik úgy döntenek, hogy viseljen csak egy. A két hallókészülék által biztosított hangminőség jelentősen javítja a zenehallgatás élményét. A legtöbben azt mondják, ha kipróbálnak két hallókészüléket, soha nem fognak visszamenni, hogy csak egyet viseljenek.


Nyugodtabb hallgatás
A fenti okok miatt a két hallókészülékkel való hallgatás kevésbé fárasztó. Nem kell törzs hallani annak érdekében, hogy van értelme a hangok körül.

Ami még érdekelheti Önt:

learn about hearing loss
Bővebb információ a hallávesztésről

Tudjon meg többet a hallásvesztés okairól és kezeléséről

Tudjon meg többet
test your hearing
A hallás tesztelése

Szeretné tudni, hogy van-e hallásvesztése? Ingyenes online tesztünk mindössze 5 percet vesz igénybe.

Próbálja ki
hearing doctor appointment
Időpontfoglalás

Foglaljon időpontot, hogy hallásszakértőink segíthessenek Önnek.

Időpontfoglalás