Halláskárosodás

Hogyan segíthetek a halláskárosodásban szenvedő házastársnak?

A házastársam halláskárosodásban szenvedett - mit tehetek, hogy segítsek?

Ahelyett, hogy egyszerűen csak rövid távú megoldásokat alkalmazna, mint például hangosabban beszél, elhagyja a szobát, amikor a TV be van kapcsolva, vagy folyamatosan ismétlődik, segít a szeretett személynek jobb megoldást találni. Amikor közeledik a házastárs a halláskárosodás, ne feledje, hogy lehet a tagadás vagy öntudatos a problémát. Íme néhány lépés, amelyet követni kell, hogy a folyamat zökkenőmentesen menjen:

1. lépés: Beszélgetés indítása

A "Nemrég vettem észre... " egy nagy beszélgetés indító. Adj valódi példákat, amelyek bizonyítják a hallási problémát: például magyarázd el, hogyan vetted észre, hogy az unokák már nem akarnak játszani a nagyival vagy a nagypapával, mert frusztráltak lesznek, hogy nem lehet meghallgatni őket.

Vagy, talán már észrevette, hogy nem beszél a telefonon már; azt sugallják, hogy aggódik, hogy egyre visszahúzódó vagy elszigetelt a barátok és a család.

2. lépés: Vegyenek fel egy online hallásvizsgálatot

Miután már az első beszélgetés, a házastárs még mindig hahez hatol, hogy látogassa meg a hallásgondozó szakember. Tehát egy egyszerű ideiglenes lépés az, hogy menjen online, és végezzen hallásvizsgálatot a kényelmes otthonában.

Visit Starkey's online hallásteszt  és szerettei megválaszolják néhány rövid kérdést, majd hallgassanak meg egy sor hangot. Ez csak néhány percet vesz igénybe, és kapsz mind az alapvető megértését minden halláskárosodás kérdés, hogy létezik.

Ez is ad egy ötletet, amit egyes részei a szakmai hallás értékelése lehet, mint hogy csökkentsék a félelmeket. Online módban a hallókészülékek különböző típusai között böngészhet, hogy lássa, milyen fejlett és előnyös lett a mai hallókészülék.

3. lépés: Időpont egyeztetésének ütemezése egy meghallgatási szakemberrel

Hallás veszteség hatással lehet egy személy képes tanulni, szocializálódnak, és élvezze az életet. Hatással lehet a személyes biztonságra is, például ha fontos telefonhívásokat vagy riasztásokat nem hallanak.

Segíts a szeretteinek, hogy egy találkozót a hallásgondozó szakember egy szakértői diagnózis, így a halláskárosodás lehet kezelni. Ha a szeretett egy megbízható orvos, kérdezze meg, hogy tud ajánlani egy hallásgondozó szakember. Akkor felajánlja, hogy a szeretett egy a találkozót. Ez nem csak támogatást nyújt a nehéz időszakban, hanem biztosítja, hogy a találkozó ne szakadja ki.

A kinevezés, nyugodtan kérdéseket tegyenek fel a kezelések és a különböző hallókészülék lehetőségek.

Ne feledje, halláskárosodás kumulatív, és késlelteti a kezelés csak növeli a negatív hatásokat. Azáltal, hogy a támogatást, és segít a házastárs megoldást találni, akkor nem csak segít nekik jobban hallani, akkor segít nekik élni jobban is.

Ami még érdekelheti Önt:

Talking to loved one about hearing loss
Beszélgetés a szeretett egy a halláskárosodás

Gyakran, azok a halláskárosodás az utolsó, hogy ismerjék el. Ismerje meg, miért fontos a jobb meghallgatás.

Nézze meg a videót

test your hearing
A hallás tesztelése

Szeretné tudni, hogy van-e hallásvesztése? Ingyenes online tesztünk mindössze 5 percet vesz igénybe.

Próbálja ki
hearing doctor appointment
Időpontfoglalás

Foglaljon időpontot, hogy hallásszakértőink segíthessenek Önnek.

Időpontfoglalás