Tinnitus (Ringing in the Ears)

Tünetek és okok

Milyen tünetei vannak a tinnitus?

A Tinnitus tünetei minden egyes személynél változnak, aki rendelkezik vele. De általánosan, ez az érzés, hosszan tartó zaj, amit "hallani" a fülébe. A legtöbb leírni a zaj, mint "cseng a füle," bár mások le, mint szimbolyogás, zümmögő, whistling, ordító vagy csiripelés.

Néhány, tinnitus ritka vagy ideiglenes, és "nem olyan rossz" — észrevehető többnyire, ha a környezet még mindig csendes és csendes. Mások számára a zaj súlyos és állandó — látszólag lehetetlen figyelmen kívül hagyni mélyen érintő életminőségüket.


Az emberek akár 90%-a
emberek tinnitus is
zaj okozta halláskárosodás.
— WebMD

Mi okozza a tinnitus?

A tudósok és az egészségügyi szakértők nem tudják a pontos fizikai oka a tinnitus, de több forrásból ismert, hogy kiváltó vagy hogy tinnitus rosszabb, beleértve:

  • Hangos zajok és halláskárosodás – A hangos zajoknak való kitettség a tinnitus legnagyobb oka. Ez elpusztíthatja a nem regeneratív csillók (apró szőrszálak) a cochlea, ami állandó tinnitus és / vagy halláskárosodást.
  • Aging – Ahogy öregszünk, ugyanezek a csillók fokozatosan romlik, ami oda vezethet, hogy tinnitus és / vagy halláskárosodás.
  • Ototoxic gyógyszerek – Néhány vényköteles gyógyszerek, mint például az antibiotikumok, gyulladáscsökkentők és antidepresszánsok károsak a belső fül, valamint az idegrostok összekötő cochlea az agyba.
  • Hallás feltételek – Feltételek, mint az otosclerosis és az M & eacute;nière betegség ismert, hogy okozhat tinnitus.
  • Egészségügyi feltételek – Tinnitus is tünete az egészségügyi feltételek, mint a szív-és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás, stressz és a fejsérülések.

Következő: A tinnitus teszt megkezdése

Ami még érdekelheti Önt:

tinnitus-relax-app
Kap tinnitus megkönnyebbülés

Relax egy tinnitus app, amely magában foglalja a 12 különböző megkönnyebbülés hangok célja, hogy csökkentse ...

Letöltés most
tinnitus-test
Ismerje meg a tinnitust

Végezze el a gyors, ingyenes tinnitus tesztet, hogy jobban megértse a tinnitus mivoltát.

Tinnitus teszt indítása
download-the-tinnitus-brochure
Tinnitus technológiai brosúra

Töltse le ingyenes prospektusunkat a tinnitus segélytermékeinkről.

Brosúra letöltése